Строителната програма на Община Добричка за 2021 г. е изпълнена

03.12.2021

Добавено от Телевизия Добрич на ноември 24, 2021

С едноминутно мълчание започна редовното заседание на Добричкия общински съвет днес, в деня на национален траур в памет на жертвите на пожара в Дома за възрастни хора в село Рояк и на тежката катастрофа с автобус на автомагистрала „Струма“. В няколко докладни записки акцент беше поставен върху сградния фонд и инфраструктурата.

В началото на сесията съветниците получиха информация за изпълнението на строителната програма за настоящата година, която е пред приключване. Завършени са над 200 обекта, като напълно са приключили ремонтите на социалната инфраструктура. Само два все още са в процес на изпълнение в селата Козлодуйци и Божурово. По-голямата част от инвестициите са в текущ ремонт на улици и нов асфалт.

В програмата за капиталови разходи на общината за т.г. бяха направени промени. Заради забавяне на обществената поръчка за изграждане на детска градина в село Стефан Караджа, обектът се прехвърля за следващата година. Включен беше инвестиционен проект за преустройството на част от детска градина „Здравец” в село Стожер в социална инфраструктура. Подготвянето на проекта е важно условие за финансиране на самото преустройство от държавата. Общината кандидатства за средства по проект „Красива България”.

Общинските съветници приеха и безвъзмездно учредяване на право на строеж за мюсюлмански молитвен храм в село Стожер. За терена от 840 кв. м. веднъж вече е било прието такова, но е изтекъл срока от 5 години, защото от Главното мюфтийство не са успели да осигурят средства за градежа.

http://www.tvdobrich.com/2021/11/24/stroitelnata-programa-na-obsthina-dobrichka-za-2021-g-e-izpalnena/?fbclid=IwAR1objwqhIKRt59NnFp5srJQbH3XFJ1oaDUxMJ53fW6czj6NguqLNOyaYqo

предишна
 • Стожер
  19° C
  предимно облачно
 • Победа
  19° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  18° C
  разкъсана облачност
 • Овчарово
  19° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  19° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре