Владимирово на протест заради липса на вода, готви се за гражданско неподчинение

17.12.2021

 By Pro News Dobrich  16.12.2021  289  No Comment

На протест заради безводието в селото излизат утре жителите на Владимирово, съобщи за Про Нюз Добрич кметският наместник Живко Маринов. Той ще се проведе от 9 часа до Помпена станция „Орлова могила”. Предвижда се и затваряне на пътя.

Проблемът е, че месеци наред по високите места във Владимирово няма вода, сподели Маринов. По думите му вместо да се оправят нещата те стават по-критични – започва да няма вода и в ниската част на селото. Постоянно се обаждаме във ВиК, ръководството не предприема никакви мерки, каза кметът. „В селото живеят възрастни хора. Във време на пандемия, в 21 век, ненормално е това да се случва”, категоричен е той.

Всички във Владимирово са редовни платци, посочи Живко Маринов. Допълни: „ВиК не може да решава проблема, че има задължения към ВиК, с режим. В понеделник от 9 до 14 часа съм стоял на Помпената станция, помпите не работят. Явно, че е режим”. Кметът обясни, че от ПС „Орлова могила” се захранват с вода едноименното село, Владимирово, Бдинци и Вратарите. По думите му в Бдинци и Вратарите има същия проблем с липсата на вода.

Маринов съобщи, че ако след протеста им не се вземат мерки жителите на Владимирово са готови на гражданско неподчинение пред сградата на ВиК в Добрич.

https://pronewsdobrich.bg/2021/12/16/vladimirovo-na-protest-zaradi-lipsa-na-voda-gotvi-se-za-grazhdansko-nepodchinenie/?fbclid=IwAR2XcBQqUqj74fOOZt07bK_xCN2qpRYQXVcLz1zX_vHx3WZpWC6rShntd-c

предишна
 • Стожер
  19° C
  предимно облачно
 • Победа
  19° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  18° C
  разкъсана облачност
 • Овчарово
  19° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  19° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре