Образователният медиатор Мира Кирилова получи отличие от министър Денков

14.01.2022

13.01.2022 г. 17:21:51 ч. / Михаил Добромиров

Мира Кирилова, която  работи като образователен медиатор в ОбУ ,“Добри Войников“ в село Победа, с поредно отличие. Днес в МОН се проведе церемония по награждаване на Медиатор на годината. Отличените образователни медиатори от страната, са назначени по проектите „Подкрепа за успех“ и „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, финансирани от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Мира Кирилова получи отличие за "Овластяване на ромската жена".

Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще. Това е най-важно. Те са хората, на които в немалка степен се крепи образователната система. С тези думи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков приветства медиаторите в МОН, поздрави ги с ромския празник „Василица“ и ги награди за техния всеотдаен труд.

 За активната си дейност за интегрирането на ромската общност в община Добричка, през миналата година Кирилова бе номинирана за голямата награда „Образователен медиатор на годината“ на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".Тя е сред петте финалисти в България, обявени от ромската организация, ангажирана с проблемите на ромите в българското общество.

Припомняме, за своята работа младата жена получи в края на миналата година плакет и грамота от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

http://dobrudjabg.com/novina/obrazovatelniqt-mediator-mira-kirilova-poluchi-otlichie-ot-ministyr-denkov/75378

предишна
 • Стожер
  19° C
  ясно небе
 • Победа
  19° C
  ясно небе
 • Карапелит
  19° C
  ясно небе
 • Овчарово
  19° C
  ясно небе
 • Ведрина
  19° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре