Работещи в Европа жители на Алцек готови да се върнат у нас, за да протестират срещу безводието

17.01.2022

By Pro News Dobrich  17.01.2022  81  No Comment

Протестиращите от Алцек и Хитово: Искаме вода!

Протест срещу безводието в добричките села Хитово и Алцек се проведе днес в Хитово. По информация на кмета на Алцек Акиф Салим в него се включиха около 130-140 души. „Веднага и водата дойде, докато се приберем от Хитово и вече имаше вода”, каза той. Допълни, че не знае колко време ще е така, важното е, че сега имат вода.

Недоволните от проблемите с водоподаването в двете села си събраха в центъра на Хитово. Те издигнаха плакати с надписи „Искаме вода”, „Къпането забранено”, „21 век без вода”, „Вода газим, жадни ходим”.

Протестиращите масово пресичаха на пешеходната пътека в Хитово. Така няколко пъти за по 15 минути те спряха движението на пътя Добрич-Силистра. Протестът беше подкрепен от кмета на Община Добричка Соня Георгиева и заместникът й Иван Пейчев. Присъстваха и общински съветници.

Ако отново има проблеми с водоподоването продължаваме напред, каза Акиф Салим. По думите му жителите на двете села са готови да излязат и пред сградата на ВиК в Добрич. Кметът на Алцек разказа, че много техни съселяни, живеещи в различни европейски държави, са се обадили и са заявили, че ще се приберат у нас, за да се включат и те в протестните действия.

Припомняме, че след като бе уведомено за протеста, в петък ВиК излезе със становище. В него се казва: „Доставени са необходимите части, авариите са отстранени своевременно. Подменили сме една от силно амортизираните части от  захранващия водопровод към с. Алцек. Днес /14.01.2022 г./ започнахме поетапно подаване на водни количества за двете населени места, което изисква технологично време за напълването на напорния водопровод. Считаме, че най-късно в понеделник 17.01.2022 г. всички абонати на дружеството ще бъдат обезпечени с необходимите водни количества”.

 

Снимки: БТА

https://pronewsdobrich.bg/2022/01/17/raboteshti-v-evropa-zhiteli-na-altsek-gotovi-da-se-varnat-u-nas-za-da-protestirat-sreshtu-bezvodieto/

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре