Протестиращи затвориха пътя Добрич-Силистра, ВиК: Проблемът е решен

18.01.2022

 By Pro News Dobrich  17.01.2022  338  No Comment

Протест срещу безводието в добричките села Хитово и Алцек се проведе днес в Хитово. По информация на кмета на Алцек Акиф Салим в него се включиха около 130-140 души. „Веднага и водата дойде, докато се приберем от Хитово и вече имаше вода”, каза той. Допълни, че не знае колко време ще е така, важното е, че сега имат вода.

Недоволните от проблемите с водоподаването в двете села си събраха в центъра на Хитово. Те издигнаха плакати с надписи „Искаме вода”, „Къпането забранено”, „21 век без вода”, „Вода газим, жадни ходим”.

Протестиращите масово пресичаха на пешеходната пътека в Хитово. Така няколко пъти за по 15 минути те спряха движението на пътя Добрич-Силистра. Протестът беше подкрепен от кмета на Община Добричка Соня Георгиева и заместникът й Иван Пейчев. Присъстваха и общински съветници.

Ако отново има проблеми с водоподоването продължаваме напред, каза Акиф Салим. По думите му жителите на двете села са готови да излязат и пред сградата на ВиК в Добрич. Кметът на Алцек разказа, че много техни съселяни, живеещи в различни европейски държави, са се обадили и са заявили, че ще се приберат у нас, за да се включат и те в протестните действия.

По повод информацията на кмета на Алцек, че след като са се прибрали от протеста в селото вече е имало вода, репортер на Про Нюз Добрич се свърза с изпълнителния директор на ВиК инж. Тодор Гикински с въпроса решен ли е проблемът с водоподаването на двете села. „Абсолютно”, категорично каза той. Както вече информирахме подменена е част от водопровод и са отстранени аварии. „По принцип и сега не трябваше да има проблеми с водата. И вчера имаше авария, и днес, отстранени са. Зависи от много неща. Но няма причина да нямат вода”, допълни Гикински.

https://pronewsdobrich.bg/2022/01/17/protestirashti-zatvoriha-patya-dobrich-silistra-vik-problemat-e-reshen1/

предишна
 • Стожер
  24° C
  предимно облачно
 • Победа
  24° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  23° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  24° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  24° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре