Конкурс за мартеници и картички предизвиква креативността на учениците в община Добричка

08.02.2022

By Pro News Dobrich  08.02.2022  48  No Comment

Покана за участие в традиционния конкурс за мартеници е отправена към учениците от първи до дванадесети клас в учебните заведения на територията на община Добричка. Инициатор на проявата е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Участниците могат да се включат и в надпреварата за най-оригинална картичка за Международния ден на жената –  8 март, информират от Община Добричка.

Организаторите очакват детските творби в сградата на Община Добричка на ул.“Независимост“ №20 до 18 февруари.

Условията

Към всяка мартеница и картичка трябва да бъде прикрепена и информация: трите имена и класа на ученика, училище и населено място. Участниците в инициативата ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от І до ІV клас, от V до VІІ клас, от VІІІ до ХІI клас.

Оригиналната идея и изработката с естествени материали в духа на българските народни традиции ще бъдат сред водещите критерии при оценяването на мартениците от членовете на комисията, определена със заповед на кмета Соня Георгиева.        

Авторите на отличените мартеници и картички ще получат грамота и предметна награда. Те ще бъдат обявени и в сайта на Община Добричка, секция МКБППМН.

https://pronewsdobrich.bg/2022/02/08/konkurs-za-martenitsi-i-kartichki-predizvikva-kreativnostta-na-uchenitsite-v-obshtina-dobrichka/

предишна
 • Стожер
  18° C
  предимно ясно
 • Победа
  18° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  18° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  18° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  18° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре