15 читалищни секретари сформираха група „Пъстроцвет“, дебютират с Великденски концерти в община Добричка

12.04.2022

 By Pro News Dobrich  12.04.2022  34  No Comment

Поредица от концерти ще изнесе новосформираната певческа фолклорна формация „Пъстроцвет“, в която участват читалищните секретари на 15 добруджански села в община Добричка. Намерението на фолклорната формация е да се впише в културния календар на Община Добричка с редица прояви в периода от април до месец юни.

Певческата група обединява читалищните секретари от читалищата в  Паскалево, Царевец, Росеново, Овчарово, Ломница, Стефан Караджа, Победа, Котленци, Методиево, Одринци, Ловчанци, Златия, Житница, Владимирово, Бенковски, които са и инициатори за създаването на “Пъстроцвет”.

Вече са уточнени и датите за първите фолклорни събития. Началото ще бъде дадено в навечерието на Великденските празници на 21 април с концерта в читалище „Георги Раковски-1957г.“ в село Златия. Н 26 април „Пъстроцвет“ ще гостува в село Полк. Иваново. Концертите в Росеново и Победа ще бъдат на 5 и 9 май. Предстои да бъдат уточнени датите и за гостуването в други населени места в община Добричка.

източник: пресцентър на Община Добричка

https://pronewsdobrich.bg/2022/04/12/15-chitalishtni-sekretari-sformiraha-grupa-pastrotsvet-debyutirat-s-velikdenski-kontserti-v-obshtina-dobrichka/

предишна
 • Стожер
  28° C
  ясно небе
 • Победа
  28° C
  ясно небе
 • Карапелит
  28° C
  ясно небе
 • Овчарово
  28° C
  ясно небе
 • Ведрина
  28° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре