Министър Иванов: 16 млрд. за земеделския сектор са под въпрос, ако „хвърлят държавата под автобуса“ (ВИДЕО)

20.06.2022

 18.06.2022 г. 16:17:13 ч. / ИА Добруджа

Политическата нестабилност в страната ще се отрази пряко на земеделския сектор у нас. 16 милиарда лева са предвидени за земеделие в плана за възстановяване и устойчивост, но ако графикът бъде нарушен, потърпевшите ще бъдат стопаните. Това каза днес в Ловчанци министърът на земеделието Иван Иванов. Той е на посещение в област Добрич по покана на кмета на Община Добричка Соня Георгиева. Министърът подчерта, че има опасност новата селскостопанска програма въобще да не тръгне от 1 януари 2023 г.

„Всичко върви по график, водим разговори с Европейската комисия за коментарите и изискванията, които имат към нас по отношение на стратегическия план, и ако този график бъде нарушен, потърпевшите ще бъдат единствено земеделските производители. За съжаление, нечии частни и партийни интереси се опитват „да хвърлят държавата под автобуса“, както се изрази вицепремиерът Асен Василев“, заяви министърът на среща със земеделски производители и животновъди от региона.

„Сега не е най-удачният момент за тази политическа криза, но се надявам в близките дни разумът да надделее и всичко да продължи в посока към промяната, която българските граждани очакват да се случи.  Ако новото мнозинство в Парламента тикне страната към поредица от избори, се опасявам, че новата селскостопанска програма въобще няма да тръгне от 1 януари 2023 година и никой няма да получава субсидии. Защото предстои да се приемат редица законодателни изменения, но при един недействащ Парламент, те няма как да се случат и ЕК няма да разреши изплащането на директните плащания, обвързана подкрепа и т.н.“, каза още министър Иван Иванов.

На срещата присъстваха народният представител Мая Димитрова и областният управител Галин Господинов.

 Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/ministyr-ivan-ivanov-16-mlrd-za-zemedelskiq-sektor-sa-pod-vypros-ako-hvyrlqt-dyrjavata-pod-avtobusa-video-/79401?fbclid=IwAR2VN_uc6FEefPOj_j2ChjZjRbqCk8s6KDXAzQqQoiKSFAb_MDEg-YclRAI

предишна
 • Стожер
  19° C
  предимно облачно
 • Победа
  19° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  19° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  19° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  19° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре