Читалището в село Ловчанци – домакин на последния фолклорен регионален преглед в община Добричка

18.06.2021

10.00 е началният час, в който на 19 юни ще започне четвъртият фолклорен регионален преглед „Добруджа - обич моя“ в община Добричка. Домакин на последния фолклорен празник на художествената самодейност ще бъде читалището в село Ловчанци. Досега самодейците се представяха в три поредни съботни дни в селата Царевец, Плачидол и Черна. Събитието, на което ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева, е част от инициативите, предшестващи Фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа". Традиционно регионалните прегледи на художествената самодейност дават възможност за изява на изпълнителите, които представят община Добричка на събора в местността Славната канара край Дебрене, който тази година ще се проведе на 26 юни.

Организационният комитет на емблематичното за Община Добричка събитие готви варианти за провеждането му и при влошени метеорологични условия.

Предвиден е вариант на 26 юни читалищата в четири села да приемат участниците, включени в програмите на четирите естради:

село Паскалево - първа естрада;

село Ловчанци – втора естрада;

село Дончево – трета естрада;

село Победа – четвърта естрада.

предишна
 • Стожер
  27° C
  ясно небе
 • Победа
  27° C
  ясно небе
 • Карапелит
  27° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  27° C
  ясно небе
 • Ведрина
  27° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре