Три села в Община Добричка имат празник на 25 май

23.05.2024

25 май е празничен за селата Паскалево, Черна и Орлова могила. Към тях ще се присъедини и село Богдан, чийто празник традиционно е на 1 май, но поради лоши метеорологични условия отбелязването му  бе отложена за тази събота.

Празничната програма в Паскалево ще започне в 10 ч. Надеждите на организаторите и участниците  са за хубаво време, за да могат да покажат своите представления на площада пред читалището. Поканени са акордеонен квинтет при НЧ „Йордан Йовков“ Добрич с ръководител Деян Дженков, Клуб по народни танци „Жътвари“ с хореограф Мая Бърдарова и певческа група, начело със Станислава Стефанова. С два танца ще се представят и децата от детската градина в с.Паскалево.

Празникът в с.Богдан е с начален час  13.30 ч. В програмата ще вземат участие детски танцов състав „Жътвари“, танцова и певческа група към читалището в с.Дончево, певицата Ванеса Валентинова и оркестър „Мега“.

Тържеството в с.Черна е от 14 часа и в него ще се включат самодейци от общината и деца от детската градина в селото.

В Орлова могила не са предвидени специални мероприятия, но жителите на селото ще очакват гости – близки, роднини, познати.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще поднесе приветствия към жителите и гостите на празнуващите села.предишна
 • Стожер
  21° C
  предимно облачно
 • Победа
  21° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  21° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  21° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре