Инициатива „Великден за всеки“, организирана от омбудсмана на Република България

01.04.2016

Във връзка с националната инициатива „Великден за всеки“, организирана от омбудсмана на Република България, Ви приканваме да проявите съпричастност към тези, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник – Великден.

         Идеята е да се наберат средства, с които да се закупят ваучери за храна, всеки от които на стойност 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които са част от веригите „BILLA“, „LIDL“, „METRO“, „КAUFLAND“. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от пенсионерските клубове в страната.  С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 300 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.  

        Средствата ще се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на  кампанията, като титуляр е Български червен кръст (БЧК).

IBAN:    BG03BUIB98885029906100

Банков код:BUIBBGSF

          Изрично Ви молим, при попълване на платежното нареждане да посочите общината, за която правите паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно  с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и съответно със съответната сума да  бъдат закупени ваучери.

           Партньори на кампанията „Великден за всеки“  са БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Хранителна банка, четирите вериги „BILLA“, „LIDL“, „METRO“ , „КAUFLAND“ и  местната власт.

           При желание за финансова подкрепа на инициатива и за Ваше улеснение, представител може да Ви посети на място на посочен от Вас адрес. Информация как да стане това може да получите на телефони: 02 / 8106911, 0898 240709 , 0887 750 121.

За целта ще бъде предоставена местна дарителска сметка и всеки лев от нея ще отиде за закупуването на пакети с типичната за празника храна –агнешко месо, яйца и козунак. Информация за това, кои хора ще получат пакетите ще предоставят пенсионерските клубове.

            По този начин много  от  хората с ниски доходи  ще усетят нещо толкова рядко в наши дни – добротата.

предишна
  • Стожер
    12° C
    облачно
  • Победа
    12° C
    облачно
  • Карапелит
    12° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    12° C
    облачно
  • Ведрина
    12° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре