104-ата годишнина от Добричката епопея ще отбележи Община Добричка

03.09.2020

Паметните събития на септемврийските дни на 1916 година ще бъдат във фокуса на честването, което Община Добричка традиционно организира на 7 септември. На Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа край село Козлодуйци ще се съберат кметове и кметски наместници, общински съветници, общественици и всички, за които тази дата е знакова.

 „Добричката епопея е сред събитията, значими не само за живеещите в нашата община, но и за всички, съхранили потребността си за национална принадлежност. И ще се радвам, ако това честване бъде споделено и се превърне в празник на българския дух“, заяви кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

На събитието, посветено на 104-ата годишнина от Добричката епопея, ще бъде отбелязан още един юбилей – 140 години от създаването на Военните окръжия в България. Приветствие ще отправи началникът на Военното окръжие в Добрич капитан II ранг Бисер Бонев. Ще бъдат връчени и юбилейни грамоти на личности, допринесли за престижа на Българската армия и на Военните окръжия в страната. Сред тях са ветерани от войните и бивши началници на Военно окръжие - Добрич.

Началният час на събитието е 11.00.

предишна
  • Стожер
    11° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    11° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    13° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    11° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    11° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре