Повече от 2 тона отпадъци са събрани в община Добричка на 17 септември

19.09.2022

68 са обектите, които бяха почистени в акциите за хигиенизиране на населените места на територията на община Добричка, проведени на 17 септември в рамките на националната  кампания „Да  изчистим България заедно“.

В почистването на горските масиви край Карапелит се включиха жители  на селото и служители от администрацията.  Почистен и освежен бе и училищният двор в СУ „Никола Вапцаров“.

Съпричастните с акцията в село Дончево събираха отпадъци на пътните банкети в посока към град Добрич. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се ангажираха с почистването на училищния двор и пространствата около него.

Пътни участъци към областния град почистиха и живеещи в село Победа. Те се погрижиха за чистотата и около двете естествени чешми в селото, както и за пространствата около стадиона.

Доброволците в село Паскалево се ангажираха с хигиенизирането на парковете, стадиона и гробищния парк. С особен ентусиазъм в съботната акция по хигиенизиране се включиха и живеещи в село Царевец.

Кметството в село Бенковски организира почистването на дворовете на детската градина и здравната служба, както и на алеите в гробищния парк, и  на стадиона.

В рамките на проведените акции в съботния 17 септември бяха почистени паркове, паметници на културата, детски площадки, естествени чешми, пространства около водоемите и дворовете на здравните служби в населените места, както и гробищни паркове.

По приветливи и чисти са пътните участъци около входовете на селата Врачанци, Методиево, Ново Ботево, Одърци, Плачидол и др.

Равносметката от проведените акции в населените места на територията на община Добричка е събирането и извозването на повече от 2 тона отпадъци.

предишна
  • Стожер
    9° C
    предимно ясно
  • Победа
    9° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    12° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    9° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    9° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре