Връчват отличия на педагози и ученици от община Добричка на 23 май

18.05.2023

С празничен концерт ще отбележи Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Община Добричка. Традиционната церемония за награждаването на учители, ученици и читалищни дейци ще се проведе в рамките на тържественото събитие, което ще започне в 14.00 часа на 23 май в залата на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще връчи плакети и грамоти на директори на учебни заведения, учители и изявени ученици.

В знак на признателност за съхраняване на българските традиции,  за популяризирането на добруджанския фолклор ще бъдат отличени и личности с ярко присъствие в културния живот в община Добричка.

Празничният концерт ще започне с изпълнения на Детски хор „Добри Христов“ с диригент Галина Станишева от град Варна, на пианото – Биляна Енева. В програмата е предвидено участие на Виктория Митева от село Владимирово, Атанас Петров – изпълнител на гайда, от село Ведрина, и на деца от детската градина в село Одърци.

Специален поздрав за присъстващите на празничното събитие на Община Добричка ще отправят със своя спектакъл и изпълнителите от „Роберта балет“ с ръководител Вера Цариградска.

предишна
 • Стожер
  21° C
  предимно облачно
 • Победа
  21° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  19° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  21° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  21° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре