Одобриха маломерни паралелки в училища в община Добричка

31.08.2022

 31.08.2022 г. 15:27:49 ч. / Михаил Добромиров

Формиране на самостоятелни и слети паралелки с не по-малко от 10 ученици в паралелка в училищата в Община Добричка за учебната 2022/2023 г., беше одобрено днес от Добрички общински съвет. Решението касае паралелки в училищата в с. Батово, с. Божурово, с. Ведрина, с. Дончево, с. Житница, с. Карапелит, с. Ловчанци, с. Овчарово и с. Победа. Постъпилите мотивирани искания от директорите на училища относно формиране на паралелки в рамките на допустимите изключения, с брой ученици не по-малък от 10 за учебната 2022/2023 г., имат положителни становища на началника на Регионално управление на образованието в Добрич.

За бюджетната 2022 г. са осигурени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти в училищата с брой ученици под 80, в селата: Ведрина, Дончево, Смолница, Божурово, Овчарово, Хитово, Ловчанци, Стефаново и Житница. Средства за обезпечаване на учебния процес в училищата с брой ученици над 80 в селата Батово, Победа, Стожер и Карапелит са осигурени в рамките на утвърдения за съответното училище бюджет и допълнителни средства не са необходими, е посочено в докладната на кмета Соня Георгиева.

С други решения бяха одобрени маломерни паралелки с по-малко от 10 ученици в училищата във Ведрина, Дончево, Победа, Ловчанци, Смолница, Стефаново, Хитово, Карапелит и Овчарово.

https://dobrudjabg.com/novina/odobriha-malomerni-paralelki-v-uchilishta-v-obshtina-dobrichka/81149

 

 

предишна
  • Стожер
    8° C
    облачно
  • Победа
    8° C
    облачно
  • Карапелит
    8° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    8° C
    облачно
  • Ведрина
    8° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре