Нова детска градина в с. Бранище ще замени старата, строена преди 60 години

05.09.2022

 By Pro News Dobrich  04.09.2022  No Comment

Община Добричка изпрати покани за участие в процедура на пряко договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане – проектиране и строителство на детска градина в село Бранище, община Добричка“ до 5 добрички фирми. Идеята е да се построи детско заведение за две групи по 14 деца, в което да се осигурят помещения, отговарящи на съвременните изисквания и нормативни документи. Крайният срок за подаване на офертите по обществената поръчка е 16 септември.

Това е втората процедура, която се обявява от Общината през 2022 година за този обект. При първата, която бе с краен срок за офертите 6 юли, са се явили три фирми. „Те бяха отстранени, тъй като не отговаряха на условия, поставени в техническата спецификация на проекта, каза за Про Нюз Добрич зам.-кмета на Община Добричка Иван Пейчев.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 795 199 лева с включен ДДС.

„Сегашната детска градина в с. Бранище е много стара, строена е през 60-е години на миналия век и вече не отговаря на условията на РЗИ. Тя пропада, всяка година имаме проблеми с нея и даваме много средства. Постоянно получаваме предписания, затова ще изградим нова. Предстои да решим за какво да се използва старата“, посочи Пейчев.

По думите му в Бранище има деца и интересът към детската градина е голям, тъй като селото е близо до града и имотите са търсени. В с. Стефан Караджа Общината също изгражда нова детска градина, която ще замени старата, която вече не отговаря на условията. Тя е на етап плоча и догодина се очаква да бъде готова.

В новата градина в Бранище за всяка от двете групи се предвиждат занималня с кът за хранене и спалня, съблекалня с преддверие и гардероб /преддверието ще служи за чакалня на родителите/, тоалетна и умивалня. В детската градина ще има закрито помещение – зала за спорт, музикални занимания и игра, и открити площадки за игра. Предвидени са административни помещения – методичен кабинет и кабинет на директора, здравен кабинет и изолационно помещение със санитарен възел – комбинирано помещение, гардероб, санитарен (хигиенен) възел с душ за персонала. Ще бъдат изградени и обслужващи помещения – кухненски блок, котелно и склад за пелети и проектира се стопанска площадка. Предвижда се външна чешма, удобна за ползване от играещите деца.

https://pronewsdobrich.bg/2022/09/04/nova-detska-gradina-v-s-branishte-shte-zameni-starata-stroena-predi-60-godini/?fbclid=IwAR1O2gytsjcvFM9nZXg02397U0lI8pzYZT1e6u13yT-owHAT_wasu8SmBSk

предишна
  • Стожер
    17° C
    предимно облачно
  • Победа
    17° C
    предимно облачно
  • Карапелит
    17° C
    слаб дъжд
  • Овчарово
    17° C
    предимно облачно
  • Ведрина
    17° C
    предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре