Батово отбелязва своя празник на 6 септември с концерт и представяне на книга за историята на селото (ВИДЕО)

05.09.2022

 05.09.2022 г. 13:47:45 ч. / ИА Добруджа

Денят на Съединението – 6 септември, е празничен за Батово от 10 години. За утре е предвидена богата програма, която ще включва фолклорен концерт и представяне на книга за историята на селото, обясни за медийна група „Добруджа“ кметът Мариана Димитрова.

Ситуацията в селото е спокойна след проливните дъждове в края на миналата седмица и всички събития ще се проведат по график на открито.

Празникът ще започне в 11.00 часа на площада пред кметството. В програмата ще участват децата от местната детска градина „Зорница“, танцов състав „Жарава“, певческа група към Община Добричка „Пъстроцвет“ и оркестър „Мега“. На празника ща бъде представена и книгата „История на село Батово“ от Георги Казанджиев, която излезе от печат съвсем наскоро. Издаването й е подкрепено финансово от Община Добричка и спонсори.

Утрешната програма е посветена както на празничния за селото ден, така и на 80-годишнината от преименуването на Чаталари на Батово с указ на Цар Борис III.

Жителите на селото към момента са около 700.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

https://dobrudjabg.com/novina/batovo-otbelqzva-svoq-praznik-na-6-septemvri-s-koncert-i-predstavqne-na-kniga-za-istoriqta-na-seloto-video-/81255

предишна
  • Стожер
    12° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    12° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    13° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    12° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    12° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре