Състезание по краснопис на препис на „История славянобългарска“ се проведе в Батово (ВИДЕО)

07.12.2022

 07.12.2022 г. 14:06:13 ч. / ИА Добруджа

Три юбилея отбелязва с множество събития през тази седмица Основно училище „Отец Паисий“ в Батово – 130 години учебно-просветна дейност в селото, 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“. Това съобщи за медийна група „Добруджа" директорът на училището в село Батово Ваня Костова.

По инициатива на учителите по български език и литература днес се проведе състезание по краснопис с участието на 22 ученици от втори до седми клас. Те преписваха „Ползата от историята“ от „История славянобългарска“ с пачи пера върху папироси.

През тази седмица завърши пълният препис на книгата от ученици, започнал преди 10 години.

Празничната програма включва още изложба с картини на учениците; тържествен час на класа, посветен на патрона на училището и юбилейно тържество, което ще се проведе в петък.

През тази година в училището се обучават 105 деца от Батово и Одърци.

„Аз и целият педагогически колектив в нашата работа най-много държим на присъствието на децата в училище. Всички деца от двете села са обхванати и идват редовно на училище. Освен това нямаме деца, които да останат с основно образование. От десетилетия всички наши ученици продължават образованието си в Добрич. Имаме ученици, които са завършили и висше образование и вече работят като лекари, във фармацията, строителството и други обществени сфери. Това, разбира се, е наша гордост“, заяви директорът Ваня Костова.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/systezanie-po-krasnopis-na-prepis-na-istoriq-slavqnobylgarska-se-provede-v-batovo-video-/83591?fbclid=IwAR3wcVdTa3syiAbwcQsnJJz1kgRi8VsTdWktlUZf9al9paAZiKYH0DZuW6I

 

 

предишна
  • Стожер
    17° C
    ясно небе
  • Победа
    17° C
    ясно небе
  • Карапелит
    17° C
    ясно небе
  • Овчарово
    17° C
    ясно небе
  • Ведрина
    17° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре