С флашмоб продължиха честванията на 120-годишнината на ОУ „Христо Ботев” – село Стожер

23.05.2024

 ИА „Добруджа“

Флашмоб се проведе днес в двора на основно училище „Христо Ботев” в село Стожер. Под звуците на химна на училището всички ученици, учители и служители участваха в изписването на числото 120 – годините, които навършва училището през тази година.

Флашмобът е поредното събитие, с което отбелязваме юбилея, сподели за медийна група „Добруджа” директорът Станка Иванова. Първото светско училище в Стожер е открито през 1904 г., но има исторически данни, че образование в селото е имало още от 1823 г., обясни тя. Преди 120 години основите са положени с два класа и учители, поканени от Котел.

Юбилейната година дотук бе отбелязана с рисунка на асфалт, волейболно състезание за купата на директора, крос, екскурзии до Русе и Шабла, и тържество за първи клас. Утре ще се проведе спортен празник, а кулминацията на тържествата е концерт с участието на учениците, който ще се състои в читалището в Стожер, на 31 май, от 11.00 часа.

Със своите 107 ученици училище „Христо Ботев” е най-голямото основно училище на територията на община Добричка. 105 от децата са от Стожер, а останалите две – от Дебрене. Те се обучават при 12 учители.

https://dobrudjabg.com/novina/s-flashmob-prodyljiha-chestvaniqta-na-120-godishninata-na-ou-hristo-botev-selo-stojer-video-/96701

 

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    31° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре