С промяна в капиталовата програма осигуриха съфинансиране на ремонт на читалището в с. Паскалево

30.05.2024

 ИА „Добруджа“

Промяна в програмата за капиталови разходи по бюджета на Община Добричка за 2024 година, бе одобрена на днешното заседание на Добрички общински съвет.       

Корекцията се налага основно заради подписано споразумение с Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България“ за извършване на строително-монтажни работи за укрепване на сграда НЧ „Димитър Минчев-1896“ в с. Паскалево. В тази връзка е необходимо обектът да бъде включен в капиталовия списък на Общината  на обща стойност 251 361 лв., в т. ч. 111 002 лв. финансиране от МТСП и се осигури съфинансиране от общинския бюджет в размер на 140 359 лв.

Други 14 хиляди лева се добавят за обновяване на софтуер (сървър и хардуер), който е необходим заради предстоящото въвеждане на еврото в  България. Текущият хардуер и системен софтуер не отговарят на системните изисквания и е необходимо да се  извърши тяхното обновяване, като за целта е необходимо да се закупи  нов сървър на обща стойност  със софтуера  14 000 лв.

Общата сума от над 154 хиляди лева ще бъде осигурена от дейност „Резерв“.

https://dobrudjabg.com/novina/s-promqna-v-kapitalovata-programa-osiguriha-syfinansirane-na-remont-na-chitalishteto-v-s-paskalevo-video-/96862

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    30° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре