60-годишнина отбеляза тържествено ДГ „Здравец“ в село Стожер

03.06.2024

 ИА „Добруджа“

 

60-годишен юбилей отбеляза тържествено днес Детска градина „Здравец“ в добричкото село Стожер. Тя отваря врати на 1 октомври 1964 г., а на 20 май е открита новата, специално построена сграда.

Мило тържество събра днес деца, родители, учители, спонсори, бивши възпитаници и много гости. Празничната програма посветена на 60-та годишнината се състоя в залата на НЧ „Хр. Ботев“ в с. Стожер.

Това е единственото учебно заведение на територията на община Добричка, което е носител на държавно отличие орден „Кирил и Методий“ - трета степен, каза при откриването на събитието водещият Красимир Демиров. ДГ „Здравец“ е удостоена с отличието за принос в отглеждането и възпитанието на децата.

Сърдечни поздрави и благопожелания по повод юбилея на детското заведение поднесе кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Тя благодари на персонала на ДГ „Здравец“ за неуморния труд и грижа за децата през годините. Това прави детското заведение място, където децата се чувстват обичани, ценени и насърчавани, заяви кметът на общината.

Поздрав по повод юбилея отправи  и селекционерът от Добруджански земеделски институт и създател на нов сорт пшеница доц. д-р Христо Стоянов, който е бивш възпитаник на детската градина.

Гостите на празничния концерт се насладиха на стихове и песни, изпълнени от малките възпитаници на ДГ „Здравец“.


https://dobrudjabg.com/novina/60-godishnina-otbelqza-tyrjestveno-dg-zdravec-v-selo-stojer-video-/96893

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре