В село Победа се проведе първият от поредицата регионални фолклорни прегледи в община Добричка

03.06.2024

 ИА „Добруджа“

 

Първият от поредицата регионални  фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“ тази година се проведе днес - 1 юни в с. Победа. Началото бе дадено в  9 часа. В първия фолклорен регионален преглед в с. Победа, в присъствието на кмета на селото Галин Иванов, се представиха самодейците от 12 читалища – Плачидол, Златия, Методиево, Полк. Иваново, Одринци, Царевец, Славеево, Котленци, Стефан Караджа, Лясково, Пчелник и домакините от Победа, както и Пенсионерски клуб „Здравец“ в Победа.

Гости на събитието бяха кметът на Община Добричка Соня Георгиева, заместниците й Румяна Иванова и Иван Пейчев, както и Георги Коев- председател на Общински съвет.

Своеобразните  фолклорни прояви, предшестващи празника на общината,  са призвани да изиграят ролята на генерална репетиция преди традиционния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ край с. Дебрене. По този начин се дава възможност на всички жители на Община Добричка да видят изпълненията на самодейците, които ще вземат участие в най-големия фолклорен форум в културния календар на общината на 29 юни.

Читалищата в Божурово и Стефаново ще приемат следващите две издания на регионалните прегледи, съответно на 15 юни от 10 часа и на 22 юни от 9 часа.

Всички самодейци, които взимат участие в регионалните фолклорни  прегледи, ще бъдат отличени с грамота от кмета Соня Георгиева.

https://dobrudjabg.com/novina/v-selo-pobeda-dnes-se-provejda-pyrviqt-ot-poredicata-regionalni-folklorni-pregledi-v-obshtina-dobrichka-snimki-/96929

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре