Малкото добричко село Ново Ботево посрещна десетки гости на традиционния си събор

03.06.2024

 Про Нюз


Десетки жители и гости на добричкото село Ново Ботево се събраха на традиционния годишен събор. Едно от най-малките селища в община Добричка, което наброява по-малко от 40 жители, посрещна за празника си двойно и тройно повече гости. Съборът в Ново Ботево се организира винаги в първата събота от юни и чества Деня на Христо Ботев 2.06, чието име носи.

Гост на събитието бе зам.-кметът на Община Добричка Иван Пейчев. Той поздрави жителите на селото и техните близки, роднини и приятели, дошли да почетат празника от Добрич, Варна, Каварна, Карлово и други градове и близки селища. Пейчев поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Общината Соня Георгиева до кметския наместник Георги Атанасов и местните хора, в който се казва:

„От сърце Ви поздравявам по случай традиционния празник на Вашето населено място. Българското село пази своите корени и традиции, автентични обичаи и вълнуваща история. Днес празнуваме именно тях, с надеждата да ги завещаем на децата и внуците си като ценно и мъдро наследство, което да съхраняват и предават напред във времето. Приемете искрените ми пожелания за здраве, благополучие и добри дела!”

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха музикантите от оркестър „Соколи”.

Празнични събори се провеждат днес в шест села в община Добричка - Владимирово, Ново Ботево, Одърци, Долина, Свобода и Стожер.

 

https://pronewsdobrich.bg/malkoto-dobrichko-selo-novo-botevo-posreshtna-desetki-gosti-na-traditsionniya-si-sabor-p464399

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре