Представители на община Добричка ще обменят опит с потенциални норвежки партньори за енергийна ефективност

17.10.2017
Представители на община Добричка ще обменят опит с потенциални норвежки партньори за енергийна ефективност. Срещите ще се проведат на 18 и 19 октомври в Осло.
Представители на община Добричка ще обменят опит с потенциални норвежки партньори за енергийна ефективност

Представители на община Добричка ще обменят опит с потенциални норвежки партньори за енергийна ефективност. Срещите ще се проведат на 18 и 19 октомври в Осло. Представителите на община Добричка ще участват в семинар и срещи за обмяна на опит и добри практики и постижения, както и създаване на партньорства в областта на програма БГ04 Енергийна ефективност и възобновяема енергия, организиран от Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ и Осло международен хъб. Целта е установяване на партньорство за подготовка на проекти по линия на Финансовия механизъм на „Европейското икономическо пространство“ и Норвежката програма 2014-2020 в областта на „Енергийната ефективност и енергийната сигурност“, за която са определени 28 млн. евро. Партньор за прилагането на тази програма е Норвежкия департамент за водни ресурси и енергийни източници.
Темите на срещитеса: Използване на геотермалната енергия (отопление/охлаждане) в сгради; Подобряване на енергийната ефективност в съществуващите сгради за постигане на клас „А“ и изпълнение на пилотни проекти за сгради с почти нулево потребление на енергия; Рехабилитация и модернизация на улично осветление - смартосветление; Мониторинг на потреблението на енергия в общински сгради.

 

ИА ДОБРУДЖА

предишна
 • Стожер
  19° C
  ясно небе
 • Победа
  19° C
  ясно небе
 • Карапелит
  18° C
  ясно небе
 • Овчарово
  19° C
  ясно небе
 • Ведрина
  19° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре