ОБЩИНА ДОБРИЧКА НАБИРА ПЕРСОНАЛ И ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ПАТРОНАЖНИ ГРИЖИ

27.04.2020

27.04.20, 11:59 часа    Преглеждания: 459  Новини Добрич  Коментирай

Община Добричка стартира изпълнението на проект по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

От Областния информационен център съобщават, че общата стойност на проекта е 134 070,00 лв. и чрез него ще се осигури мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората, като бъдат подкрепени лицата от целевите групи до предоставяните услуги по домовете за преодоляване последиците от коронавируса.

След извършен подбор от екипа по проекта, ще бъдат назначени 20 технически сътрудници, които ще предоставят услуги за преодоляване последиците от коронавируса на минимум 100 потребители. Желаещите трябва да притежават минимум основно образование, да са физически и психически здрави и с психическа нагласа и желание за работа с лицата от целевата група по проекта. Друго изискване е да разполагат с лично превозно средство и документ за правоуправление на МПС.

Основните задължения на наетите технически сътрудници са доставката на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора за безвъзмездна финансова помощ) и съдействие при заявяване и получаване на неотложни административни услуги за потребителите.

Желаещите да работят по проекта е необходимо да попадат необходимите документи в срок до 28 април в Община Добричка.

Патронажните грижи по проекта са насочени към потребители с адрес на територията на община Добричка, които са възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания, възрастни в риск, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот,  лице или член на семейството поставено под карантина във връзка с COVID-19 и самотни родители с дете/ца до 12 години.

Заявление от лицата желаещи да ползват патронажни услуги ще се подават при кметовете /кметските наместници на населените места, в сграда на Община Добричка и по електронен път на имейл: obshtina@dobrichka.bgв срок до 30 април и при възникнала необходимост.

 

https://www.dobrichonline.com/novini/58095/obshchina-dobrichka-nabira-personal-i-potrebiteli-za-patronazhni-grizhi

предишна
 • Стожер
  4° C
  ясно небе
 • Победа
  4° C
  ясно небе
 • Карапелит
  4° C
  ясно небе
 • Овчарово
  4° C
  ясно небе
 • Ведрина
  4° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре