С класни стаи на открито, чаено парти, места за отдих Добричката община се присъединява към "Чиста околна среда"

12.03.2021

 Добричка община, 5 март /Юлияна Христова, БТА/

С класни стаи на открито, чаено парти, нови площадки за игра и почивка Добричката община се присъединява към националната кампания "Чиста околна среда", съобщават от кметската управа за финансирането на проектите в осем селища. Общината получава подкрепа от близо 65 000 лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда при Министерството на околната среда и водите.

Децата в детска градина "Първи юни" в село Бранище ще научат повече за природата като съберат и хербаризират различни растения, ще дефилират в модно ревю на тоалети от отпадъчни материали и ще поканят на парти с чай, приготвен от билки. В двора на градината ще бъдат поставени компостери.

Алпинеум с беседка ще събере в класна стая на открито учениците от ОУ "Васил Левски" в село Божурово. И в двора на детската градина в село Черна в рамките на проекта "Зелени сърца, зелени усмивки, зелена природа" ще бъде създадено екопространство за любознателните, посочват от общината.

В селата Царевец, Козлодуйци, Славеево, Ведрина, Смолница доброволци ще почистят терени, за да има нови места за отдих и игри. Ще бъдат закупени детски пързалки, люлки, катерушки, ще бъдат монтирани пейки, беседки, кошчета за отпадъци, ще бъдат засадени цветя.

 

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре