20 екскурзоводи ще бъдат обучени по проект на Община Добричка

28.04.2021

By Pro News Dobrich  27.04.2021  65  No Comment

Предстои да се проведе обучението на 20 екскурзоводи в община Добричка. Това става ясно от информация за изпълнението и кандидатстването с проектни предложения на Общината по оперативни, национални и регионални програми и по мерки от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Добричка, приета на днешното заседание на Общинския съвет.

Обучението на екскурзоводи ще е по проект „Хършова-Добричка, Заедно по красивия път на устойчивото развитие чрез трансграничната култура”. Той се реализира по програма ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България. Финансирането е в размер на 1 477 350.17 евро, от които 754 771.88 евро са за Община Добричка.

По проекта е приета обща стратегия за културен туризъм в трансграничния район Констанца-Добричка. Обявена е обществена поръчка за изработване на промоционални материали, която е на етап избор на изпълнител. Реновирани са две народни читалища – „Нов живот-1941” в с. Черна и „Светлина-1940” в с. Ловчанци. В тях са доставени и монтирани осветителна и озвучителна техника, извършено е обзавеждане, поставени са климатици, доставени са компютърна и офис техника, както и сценични и прозоречни завеси в читалището в с. Черна.

Сред дейностите е провеждането на трансграничен фестивал „Добруджа с елек и престилка” в Хършова. Промотира се и се насърчава превръщането на фолклорния фестивал „Песни и танци от слънчева Добруджа” край с. Дебрене в трансграничен. 

 

https://pronewsdobrich.bg/2021/04/27/20-ekskurzovodi-shte-badat-obucheni-po-proekt-na-obshtina-dobrichka/

предишна
 • Стожер
  17° C
  ясно небе
 • Победа
  17° C
  ясно небе
 • Карапелит
  17° C
  ясно небе
 • Овчарово
  17° C
  ясно небе
 • Ведрина
  17° C
  ясно небе
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре