След 7 месеца безводие Стожер излиза на протест (ВИДЕО)

26.07.2021

 21.07.2021 г. 14:34:23 ч. / ИА Добруджа

Жителите на Стожер ще излязат на мирен протест в четвъртък, от 10.00 часа, заради липсата на вода от началото на годината. Това съобщиха за медийна група „Добруджа“ кметът на селото Илко Митков и общинският съветник в Община Добричка Ярослава Василева, която е и читалищен секретар в местното читалище. Протестът ще бъде в центъра на Стожер, като блокиране на пътя Добрич - Варна не е предвидено, но движението ще бъде временно ограничено чрез масово пресичане на пешеходната пътека. От 7-8 месеца вода в селото няма денонощно – идва само за около 5 минути на ден, обясни кметът Илко Митков. На традиционната седмична среща на кметовете и кметските наместници в Община Добричка вчера той е запознал колегите си с идеята за протест. Проблеми с водоподаването има и в много други села в региона и техни жители също ще се присъединят към акцията.

Да оставиш 1500 човека без вода е престъпно поведение, заяви Ярослава Василева. Тя смята, че ако след утрешния протест не бъдат взети мерки от ВиК за решаване на проблема, в Стожер е много вероятно да се стигне до гражданско неподчинение. Председателят на борда на директорите на ВиК - Добрич инж. Тодор Гикински утре ще бъде гост в студиото на медийна група „Добруджа“ и ще коментира проблема.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/sled-7-meseca-bezvodie-stojer-izliza-na-protest-video-/71294?fbclid=IwAR2Y_Le2xnTzhbcdQ3-rymEXTtnjziZYBQO2aVkZDjGS2DelPzTkiC3FG-I

предишна
 • Стожер
  14° C
  слаб дъжд
 • Победа
  14° C
  слаб дъжд
 • Карапелит
  14° C
  слаб дъжд
 • Овчарово
  14° C
  слаб дъжд
 • Ведрина
  14° C
  слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре