Протест заради безводие в Стожер: „Искаме вода всеки ден, всяка вечер, искаме да можем да се къпем“

26.07.2021

 By Pro News Dobrich  22.07.2021  776  No Comment

Недоволни жители на Стожер излязоха на мирен протест срещу продължаващото дълго време безводие в добричкото село. От 10.00 часа тази сутрин, в продължение на един час участниците в протеста преминаваха през пешеходната пътека в центъра на селото, като спираха за кратко движението на автомобили по пътя Добрич – Варна, без да го блокират изцяло.

„Преминавахме през пешеходната пътека през пет минути, после движението се пропускаше. Този път така, но за другия път не гарантирам, че ще пропускаме. Нямаме вода, а шефът на ВиК г-н Гикински твърди, че има вода. Аз казвам, че непрекъснато нямаме вода, защото за мен ако дойде за няколко минути на ден водата, това не означава, че имаме. Хората не могат да стоят на чешмите и да дебнат кога идва и по колко време тече. Когато пуснем – няма, или идва за две минути и спира“, заяви за Про Нюз Добрич кметът на Стожер Илко Митков.

Обмислят изграждане на 6.5 км водопровод за снабдяване свода на с. Стожер от Дебрене

По проблема с водоподаването в село Стожер имаше срещи в Община Добричка и с Областния управител. Общинският съвет излезе с декларация, а от ВиК предложиха вариант за решаване на проблема, за който може да се търси възможност за реализиране. Обмисля се изграждане на ново алтернативно трасе за водоснабдяване от сондаж край с. Дебрене. Предвижда се дължината му да бъде около 6.5 км.

Вече станаха 10 месеца абсолютно безводие в с. Стожер, сподели общинският съветник Ярослава Василева. По думите й нищо не се е променило след срещите в Община Добричка и Областна администрация. Общинският съветник каза, че в летните месеци проблемът се е задълбочил. Хората много се притеснявали от избухване на зарази. Много от тях са с повредена битова техника. 

„Имаше срещи, но няма никакви действия. Настояваме довечера да имаме вода, утре вечер да имаме вода, искаме да можем да се къпем. Проектите може да се изпълнят, но ние искаме вода сега. Както си плащаме водата всеки месец, така искаме по всяко време да имаме“, заяви още Митков.

По обед се очакваше да има среща по проблема във ВиК.

 

https://pronewsdobrich.bg/2021/07/22/protest-zaradi-bezvodie-v-stozher-iskame-voda-vseki-den-vsyaka-vecher-iskame-da-mozhem-da-se-kapem/?fbclid=IwAR2RoC9CyElFQqdQmpRxYC-qPY579u2m_H6Bp-eQPiUZ3p4L2Ysudvg0Sy0

 

 

предишна
 • Стожер
  14° C
  слаб дъжд
 • Победа
  14° C
  слаб дъжд
 • Карапелит
  13° C
  умерен дъжд
 • Овчарово
  14° C
  слаб дъжд
 • Ведрина
  14° C
  слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре