Безводието в Стожер продължава, жителите замислят блокада на пътя Добрич – Варна

26.07.2021

By Pro News Dobrich  26.07.2021  25  No Comment

Безводието в село Стожер продължава. Кметът на селото Илко Митков сподели за Про  Нюз Добрич, че търпението на хората се е изчерпило и ако и утре или в сряда няма решение те отново ще протестират. Припомняме, че проблемът с липсата на вода за над 50% от имотите в Стожер е от около половин година. Безводието в селото бе обсъждано в Общинския съвет на Община Добричка, както и в Областната управа. Обмислян е алтернативен вариант за изграждане на нов водопровод с дължина 6,5 км за снабдяване на Стожер с питейната течност от с. Дебрене. На 22 юли недоволните жители на селото излязоха на мирен протест, като затваряха за кратко пътя Добрич – Варна. „Пак нямаме вода. Ще изчакаме в следващите два дни и смятаме да протестираме пак, но този път наистина ще блокираме пътя“, каза днес Митков.

Изпълнителният директор на ВиК-Добрич инж. Тодор Гикински заяви за Про Нюз Добрич, че работата по каптажите на Стожер продължава вече една година и не е спирала. „Аз мисля, че ще постигнем ефект, но още е рано да се каже. Правим всичко възможно“, каза Гикински, който този следобед е на място в Стожер.

https://pronewsdobrich.bg/2021/07/26/bezvodieto-v-stozher-prodalzhava-zhitelite-zamislyat-blokada-na-patya-dobrich-varna/?fbclid=IwAR2OhfH7l0TLo_XjIGGKyZVNCXTG6FxvEYQpj27noKeT-9fITSUhBUUXXjA

предишна
 • Стожер
  14° C
  предимно облачно
 • Победа
  14° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  14° C
  слаб дъжд
 • Овчарово
  14° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  14° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре