В Добричката община над 750 граждани в нужда получават пакети с хранителни продукти

13.10.2021

12 октомври 2021 / 11:50

Добричка община, 12 октомври /Юлияна Христова, БТА/

Повече от 750 жители на община Добричка, които са в нужда, ще получат в дните между 13-18 октомври пакети с хранителни продукти, съобщават от кметската управа.

Кампанията е в рамките на оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане. Ще бъдат подкрепени домакинства, получавали помощи и за отопление, хора с над 90 на сто увреждане, майки осиновителки, семейства инцидентно пострадали при бедствия, както и граждани, подпомогнати в епидемичната обстановка от Covid-19. Акцията ще облекчи семейния бюджет на мнозина с предоставянето на брашно, захар, спагети, леща, фасул, консерви със зеленчуци, риба, месо.

БЧК ще разкрие пунктове за раздаване на хранителните продукти в кметствата на селата като кампанията ще започне най-напред в Паскалево, Стефан Караджа, Овчарово, Сливенци, Свобода, Царевец, Божурово, Козлодуйци. Утре помощи ще получат и семейства в Лясково, Житница, Черна, Камен, Пчелник, Тянево, Генерал Колево, Добрево, Кръгулево, Ломница и Росеново. Пунктовете на БЧК ще бъдат отворени по график на 14-15 и 18 октомври и в останалите селища на общината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре