Юбилей 80 години: По стъпките на Йордан Йовков в Добруджа организира читалище в община Добричка

28.10.2021

 By Pro News Dobrich  28.10.2021  44  No Comment

С посещение на исторически обекти, свързани с живота на Йордан Йовков, читалището в добруджанското село Котленци ще отбележи своя 80-годишен юбилей.

80–годишнината от създаването на читалище „Йордан Йовков“ ще бъде отбелязана на 30 октомври. Основан от група ентусиасти в село Котленци през далечната 1941 г., културно–просветният център в добруджанското село десетилетия съхранява българския дух. В началото тук са функционирали драматичен състав, певческа група, танцов състав. През 1996 г. дейността на певческата група и танцовия състав е възстановена от Цветанка Георгиева.

Днес читалище „Йордан Йовков“ присъства на национални и международни форуми с представянето на Лазарската група, Коледарската група и Групата за обичаи, сподели читалищният секретар Марияна Митева.

Юбилеят на читалищната институция в село Котленци ще бъде отбелязан на 30 октомври с посещение на историческите обекти, свързани с учителстването на Йордан Йовков в село Красен.

„Да пребъде храмът на духовността в село Котленци. Здраве  и вдъхновение за всички, свързали живота си с читалище „Йордан Йовков““ – са пожеланията, отправени от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

https://pronewsdobrich.bg/2021/10/28/yubiley-80-godini-po-stapkite-na-yordan-yovkov-v-dobrudzha-organizira-chitalishte-v-obshtina-dobrichka/

предишна
 • Стожер
  24° C
  предимно облачно
 • Победа
  24° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  23° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  24° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  24° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре