ОБЩИНА ДОБРИЧКА СТАРТИРА КАМПАНИЯ ПО РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ

20.10.2016
Община Добричка стартира кампания по разделно събиране на смет. Всеки месец на домакинствата ще се предоставят цветни чували, като в тях жителите ще имат задължението да изхвърлят разделно хартия, пластмаса, стъкло и метали. Пълните чували ще се изнасят на главните улици в селата на определени пунктове по определен график, веднъж или два пъти месечно, според количеството отпадъци. За графика и деня на събирането хората ще бъдат уведомявани от кмета или кметския наместник.
ОБЩИНА ДОБРИЧКА СТАРТИРА КАМПАНИЯ ПО РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ

Община Добричка стартира кампания по разделно събиране на смет. Всеки месец на домакинствата ще се предоставят цветни чували, като в тях жителите ще имат задължението да изхвърлят разделно хартия, пластмаса, стъкло и  метали. Пълните чували ще се изнасят на главните улици в селата на определени пунктове по определен график, веднъж или два пъти месечно, според количеството отпадъци. За графика и деня на събирането хората ще бъдат уведомявани от кмета или кметския наместник.
Цветните чували за разделно събиране на отпадъците ще получат 50 домакинства в село Стефаново, по 20 домакинства в селата Стожер, Бранище, Плачидол, Приморци и Победа, по 10 домакинства в Дебрене и Котленци, по 5 домакинства в Попгригорово и Полковник Минково и 3 домакинства в Полковник Свещарово.
Ще се раздават по 4 чувала на домакинство за месец – безвъзмездно. Общината ще има готовност при нарастване на интереса от населението да се раздават още чували. Кампанията е пилотна и в процес на работа предстои да се уточняват детайлите.
Осъществяването на кампанията се случва с любезното съдействие на Консорциум РСУО Добрич, оператор на Регионалното депо Стожер.
„Отпадъците от хартия, картон, пластмаса и стъкла следва да се разглеждат като ресурс, от който могат да се извлекат както екологични, така и финансови ползи. Именно поради това е много важно всяка община да конкретизира и предприеме мерки за непопадането на тези видове отпадъци на Регионалните депа.
Сами разбирате, че можем да предотвратим това събирайки разделно! Промяната е в нашите ръце и това е един от начините да се почувстваме истински значими”
, гласи призивът на Община Добричка.

предишна
 • Стожер
  23° C
  облачно
 • Победа
  23° C
  облачно
 • Карапелит
  24° C
  облачно
 • Овчарово
  23° C
  облачно
 • Ведрина
  23° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре