НА 3 МАРТ ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В СВЕТОВНАТА ИНИЦИАТИВА „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

01.03.2022

 01.03.22, 14:51 часа    Преглеждания: 25  Калояна Донева  Коментирай

С концерт в читалище „Светлина – 1940 г.“ в село Ловчанци на 2 март ще започнат проявите в община Добричка, посветени на Националния празник на България.

В събитието с начален час 18.30 ще се включат представители на певчески и танцови групи от читалищата в Ловчанци, Царевец, Стефаново, Победа, Паскалево, Ломница, с.Стефан Караджа, Овчарово, Росеново. Предвидено е и участието на ученици от Основно училище „Неофит Рилски“ в Ловчанци. В читалище „Светлина – 1940 г.“ е подредена и експозиция за Националния празник на България.

По инициатива на НЧ „Асен Златаров - 1940 г.“ на 3 март в 11.30 ч. в село Стефан Караджа ще започне празничен концерт. А в 12.00 ч. в центъра на селото представители на читалищата в община Добричка ще извият хоро и ще се включат в световната инициатива „Пробуждане с хоро“ на сдружение „Азбукари“.

Традиционният патриотичен проект „Пробуждане с хоро“ за седма поредна година ще се опита да обедини позитивната енергия на българите на планетата. Събитието се утвърждава като уникална и силно вдъхновяваща инициатива, сътворяваща контакти между българите от всички точки на света. И тази година „Пробуждане с хоро“ ще направи съпричастни с празника всички българи, където и да се намират по света. На 3 март хиляди родолюбиви сънародници ще играят хоро едновременно по площади, в читалища, културни средища, училища или просто на улицата и в домовете си, за да покажат, че българският дух и традиции са живи.

https://www.dobrichonline.com/novini/68307/na-3-mart-chitalishchata-v-obshchina-dobrichka-shche-se-vklyuchat-v-svetovnata-initsiativa-probuzhdane-s-khoro

предишна
 • Стожер
  7° C
  облачно
 • Победа
  7° C
  облачно
 • Карапелит
  7° C
  слаб дъжд
 • Овчарово
  7° C
  облачно
 • Ведрина
  7° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре