В община Добричка ще бъдат рехабилитирани улици в 51 населени места

11.03.2022

 ЮЛИЯНА ХРИСТОВА

11.03.2022 10:18

 (БТА)

В община Добричка ще бъдат рехабилитирани  73 улици  в 51 населени  места, според  обявената обществена поръчка  за  изготвяне  на инвестиционните проекти.  Постъпилите оферти ще  бъдат отворени публично в  общината днес, съобщиха от общинската администрация.

Предвижда се  преди започване на строителните работи  да бъдат заснети  и обследвани  улици в  Батово, Богдан,  Дебрене, Дончево, Свобода, Стожер, Орлова могила  и редица други селища.  Повечето улици  са от четвърти  клас, като досега не  е правена реконструкция или цялостен  ремонт  на участъците. Настилките са износени, с множество  пукнатини, кръпки и дупки.  Локви и наноси затрудняват  преминаването на автомобили и пешеходци, посочват от кметската управа.

В рамките на обществената  поръчка  трябва да бъдат подготвени инвестиционни проекти и за изграждане на  ограничители на скоростта  в селата  Овчарово, Житница и Одринци като част от изкуствените неравности ще бъдат монтирани на пътища от републиканската мрежа.

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-dobrich/234060-v-obshtina-dobrichka-shte-badat-rehabilitirani-ulitsi-v-51-naseleni-mesta?fbclid=IwAR1297NkS2IXNB78P03Wn_n1kR9AQTxbmXktYW-PBsMNT1RWrDypgHJYIOo

предишна
 • Стожер
  19° C
  ясно небе
 • Победа
  19° C
  ясно небе
 • Карапелит
  18° C
  ясно небе
 • Овчарово
  19° C
  ясно небе
 • Ведрина
  19° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре