Община Добричка ще работи по редица проекти през 2022 г. чрез местната инициативна група

17.03.2022

17.03.2022 г. 10:56:28 ч. / Михаил Добромиров

Редица инфраструктурни обекти ще бъдат реализирани през тази година на територията на община Добричка, благодарение на проекти чрез Местната инициативна група. Това е видно от публикувания проектобюджет на Общината за 2022 г.  Проектите са на различен етап на изпълнение. За някои от тях крайният срок за изпълнение е средата на 2023 г.

Чрез проект ще се извършат рехабилитации на улици в селата, ще се изградят детски площадки в с.Фелдфебел Денково и Бенковски, оборудвани със спортни уреди, паркови елементи и соларно осветление. Реализацията на проекта е на стойност 157 048 лв., срокът - до 30 юни 2023 г.

Вече е одобрен и предстои подписване на договор за проект, чрез който  ще бъде извършена рехабилитация на участъци от улици в селата Стефаново и Одърци,  изграждане на площадка за игра в село Плачидол, доставка и монтаж на детски съоръжения, паркови елементи за детска площадка в село Плачидол.

Друг проект цели рехабилитация на улици в селата Паскалево и Козлодуйци; оборудване на социалната инфраструктура в с. Паскалево за подобряване достъпа до социалните услуги „Домашен социален патронаж“ и „Обществена трапезария“.

Чрез друг проект се планира в закритото училище в село Паскалево да се създаде уникална целогодишна атракция, която да дава възможност за практикуване на алтернативен туризъм. Предвижда се и закупуване на оборудване и обзавеждане.

Друг от проектите е за обновяване на Каралезката чешма и създаване на музейна експозиция „100 години „Песента на колелетата“ в НЧ „Асен Златаров-1940“вс. Стефан Караджа.

Чрез проект, който вече е предаден за окончателен отчет пред ДФ Земеделие, е извършена рехабилитация на част от ул. „Втора” в с. Дончево, доставени са и са монтирани спортни уреди в парковото пространство в с. Дончево. Доставени са и са монтирани комбинирано детско съоръжение, паркови елементи и соларно осветление в Драганово.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-shte-raboti-po-redica-proekti-prez-2022-g-chrez-mestnata-iniciativna-grupa/76958

предишна
 • Стожер
  7° C
  слаб дъжд
 • Победа
  7° C
  слаб дъжд
 • Карапелит
  7° C
  слаб дъжд
 • Овчарово
  7° C
  слаб дъжд
 • Ведрина
  7° C
  слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре