До 20% увеличение на заплатите на кметове, наместници и администрацията в Община Добричка

22.03.2022

 22.03.2022 г. 11:55:17 ч. / ИА Добруджа

Възнагражденията на кметовете и кметските наместници, както и на общинска администрация ще бъдат увеличени с до 20 процента през тази година, обяви кметът на Общината Соня Георгиева по време на публичното обсъждане на „Бюджет 2022“. Освен увеличението, е предвидена и една брутна заплата допълнително.

„В докладната за бюджета, която ще предложим на Общинския съвет, сме заложили до 20% увеличение на заплатите на кметове и кметски наместници, както и на общинска администрация.  Считам, че трябва да има компенсации на доходите, защото изоставаме с възнагражденията“, посочи Соня Георгиева.

Въпросът бе поставен от кмета на Паскалево Живко Желев, който припомни Наредба, според която се отменя клас „прослужено време“ за служителите, които са наети в общинска администрация. С увеличението на минималната работна заплата от 1 април, ще се получи несъответствие и нискоквалифицирани служители ще получават по-високо възнаграждение от някои служители на Общината и кметствата. „Един чистач, с 40-години стаж, ще получава повече от един финансист с 40-години стаж“, посочи кметът на Паскалево.

https://dobrudjabg.com/novina/do-20-uvelichenie-na-zaplatite-na-kmetove-namestnici-i-administraciqta-v-obshtina-dobrichka/77092

предишна
 • Стожер
  7° C
  облачно
 • Победа
  7° C
  облачно
 • Карапелит
  7° C
  облачно
 • Овчарово
  7° C
  облачно
 • Ведрина
  7° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре