ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС по повод 24 Май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

14.05.2016

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,        

         В навечерието сме на един от най-светлите празници в българската история 24май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Това е повод да Ви поздравя и засвидетелствам своето уважение и признателност към всички Вас, които с безкористна любов, търпение и упоритост откривате обширните хоризонти на познанието и духовността.

          24 май е не само паметна дата в българската история, но и празник, в който всички ние, под звуците на  „Върви народе възродени“ се прекланяме пред силата и славата на българското слово. През многовековната ни история именно училището и знанието са били символ и стожер на националната ни идентичност.

           Изказвам искрената си благодарност  към всички Вас, работещи в областта на културата, за желанието, енергията, всеотдайността и упоритостта, които влагате в работата си, за да поддържате жив духа и стремежа за развитие на културата в община Добричка.

         Уважаеми учители, с признателност се обръщам към всички Вас и Ви пожелавам с любов и внимание да продължите да реализирате своята велика мисия и призвание в живота да образовате децата.

        А Вие ученици обичайте, ценете и пазете родния език!

        

Честит празник!

 

        

С УВАЖЕНИЕ,

инж.ТОШКО ПЕТКОВ

Кмет на община Добричка                                 

предишна
  • Стожер
    7° C
    слаб дъжд
  • Победа
    7° C
    слаб дъжд
  • Карапелит
    7° C
    слаб дъжд
  • Овчарово
    7° C
    слаб дъжд
  • Ведрина
    7° C
    слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре