Община Добричка приключи с раздаването на продукти по проект към Фонд "Обединени срещу COVID-19"

08.07.2020

 

Дарение в размер на 10 000 лв. за подпомагане на нуждаещи се лица предоставиха на Община Добричка Фонд „Обединени срещу COVID -19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България. Финансовата помощ бе осигурена след изготвен проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID–19.

Инициативата бе насочена към информиране на населението за превенция на разпространението на COVID-19. Най-нуждаещите се бяха подпомогнати с продукти за лична и битова хигиена, памперси и адаптирани млека. Избраните целеви групи - самотни възрастни над 65 години, лица с увреждания, многодетни семейства, самотни родители и други лица без доходи или с доходи под линията на бедност, в това число и семейства с деца от 0 до 2г., са най-уязвими от епидемията и най-потърпевши от последиците ѝ. За определянето на потребителите бяха събрани анкетни карти от лица, попадащи в целевите групи и желаещи да се възползват от нея. В 44 населени места бяха раздадени общо 300 пакета с хигиенни продукти, които включваха 2 бр. прах за пране (по 2кг.), 2бр. течен сапун (по 1л.), 2 бр. препарат за почистване на съдове (по 500мл.),1 бр. шампоан (400мл.), 1 бр. дезинфектант (500мл.) и 1 бр. мокри кърпи. Семействата с деца от 0 до 2 г. получиха освен пакет с хигиенни продукти,  пакет с памперси, адаптирано мляко и бебешки сапун. Обхванати бяха общо 94 бебета от 0 до 2г. в 85 семейства без доходи или с доходи под линията на бедност за страната. Кметове, кметски наместници и служители на общинската администрация се включиха като доброволци при раздаването на продуктите.  Всяко лице получи своя пакет след полагане на подпис в списък, изготвен по проекта. Към всеки пакет с продукти беше приложен опис на съдържанието му. В реализацията на проекта се включиха и трима здравни медиатори, които участваха при раздаването на пакетите и предоставиха информация и съвети, свързани с поддържането на лична и битова хигиена и превенция на разпространението на COVID-19.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с коронавируса. Благодарение на набраните дарителски средства от фондации, компании и индивидуални дарители, Фондът подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото, засегнати от кризата.

предишна
  • Стожер
    17° C
    облачно
  • Победа
    17° C
    облачно
  • Карапелит
    17° C
    облачно
  • Овчарово
    17° C
    облачно
  • Ведрина
    17° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре