Приключи публичното обсъждане на Общата стратегия за културен туризъм в трансграничния район Констанца - Добрич

11.03.2021

На 04.02.2021 г. на сайта на Община Добричка беше публикувана Покана за публично обсъждане на Обща стратегия за културен туризъм в трансграничния район Констанца - Добрич. Тя е разработена по проект ROBG 456 „Хършова-Добричка, заедно по красивия път на устойчивото развитие, чрез трансгранична култура“, финансиран от Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г.

В 30-дневния срок за обсъждане в деловодството на  Общината постъпиха 4 предложения от кметовете на селата Победа, Бранище, Стефан Караджа и Паскалево за включване на допълнителни обекти в маршрутите, разработени в рамките на Стратегията.  

Комисия, назначена със заповед на  кмета Соня Георгиева, разгледа заедно с консултанта на Стратегията предложенията и след констатиране на тяхната обоснованост, включи в предложените маршрути следните обекти:

1.В маршрут "Религиозна Добруджа" - църквата "Свети Архангел Михаил" в с. Победа

2. В маршрут "Местна храна и музика" - събитието фоклорна "Хоротека" в с. Бранище 

3. В маршрут "Природно-опознавателни и екстремни приключения"  - Каралезката чешма край с. Стефан Караджа 

4. В маршрут "Култура и етноси" - експозиция "100 години "Песента на колелетата" в с. Стефан Караджа и изграждащият се посетителски център - атракция в с. Паскалево

 

През  месец март предстои разглеждане на Общата стратегия за културен туризъм в трансграничния район Констанца - Добрич от Добрички общински съвет.

предишна
  • Стожер
    10° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    10° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    11° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    10° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    10° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре