В конкурс за оригинални мартеници и картички ще се включат ученици в община Добричка

08.02.2022

Покана за участие в традиционния конкурс за мартеници отправя към учениците от първи до дванадесети клас в учебните заведения на територията на община Добричка Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Те могат да се включат и в надпреварата за най-оригинална картичка за Международния ден на жената -  8 март.

Организаторите очакват детските творби в сградата на Община Добричка на ул.“Независимост“ №20 до 18 февруари. Към всяка мартеница и картичка трябва да бъде прикрепена и информация: трите имена и класа на ученика, училище и населено място. Участниците в инициативата ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от І до ІV клас, от V до VІІ клас, от VІІІ до ХІI клас.

Оригиналната идея и изработката с естествени материали в духа на българските народни традиции ще бъдат сред водещите критерии при оценяването на мартениците от членовете на комисията, определена със заповед на кмета Соня Георгиева.         

Авторите на отличените мартеници и картички ще получат грамота и предметна награда. Те ще бъдат обявени и в сайта на Община Добричка, секция МКБППМН.

предишна
  • Стожер
    25° C
    облачно
  • Победа
    25° C
    облачно
  • Карапелит
    25° C
    облачно
  • Овчарово
    25° C
    облачно
  • Ведрина
    25° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре