На 3 март читалищата в община Добричка ще се включат в световната инициатива „Пробуждане с хоро“

01.03.2022

С концерт в читалище „Светлина – 1940 г.“ в село Ловчанци на 2 март ще започнат проявите в община Добричка, посветени на Националния празник на България. В събитието с начален час 18.30 ще се включат представители на певчески и танцови групи от читалищата в Ловчанци, Царевец, Стефаново, Победа, Паскалево, Ломница, с.Стефан Караджа, Овчарово, Росеново. Предвидено е и участието на ученици от Основно училище „Неофит Рилски“ в Ловчанци. В читалище „Светлина – 1940 г.“ е подредена и експозиция за Националния празник на България.

По инициатива на НЧ „Асен Златаров - 1940 г.“ на 3 март в 11.30 ч. в село Стефан Караджа ще започне празничен концерт. А в 12.00 ч. в центъра на селото представители на читалищата в община Добричка ще извият хоро и ще се включат в световната инициатива „Пробуждане с хоро“ на сдружение „Азбукари“.

Традиционният патриотичен проект „Пробуждане с хоро“ за седма поредна година ще се опита да обедини позитивната енергия на българите на планетата. Събитието се утвърждава като уникална и силно вдъхновяваща инициатива, сътворяваща контакти между българите от всички точки на света. И тази година „Пробуждане с хоро“ ще направи съпричастни с празника всички българи, където и да се намират по света. На 3 март хиляди родолюбиви сънародници ще играят хоро едновременно по площади, в читалища, културни средища, училища или просто на улицата и в домовете си, за да покажат, че българският дух и традиции са живи.

предишна
  • Стожер
    22° C
    ясно небе
  • Победа
    22° C
    ясно небе
  • Карапелит
    22° C
    ясно небе
  • Овчарово
    22° C
    ясно небе
  • Ведрина
    22° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре