На 1 май празнуват в Смолница и Житница

28.04.2023

В 10.00 ч. ще бъде дадено началото на тържествата в празничния за село Смолница 1 май. Празничната програма ще започне с изпълненията на група „Пъстроцвет“. За жителите и гостите на Смолница са подготвени поздрави от Танцовия състав към читалището в село Победа, от талантливите изпълнители от Танцов клуб „Жарава“ в село Бранище и от село Стефан Караджа, Певческата група от село Златия, самодейци от Стефаново. В празничната програма са предвидени участия и на представители на пенсионерски клуб „Добруджански глас“ и пенсионерски клуб „Брацигово“ от Добрич.

Утвърденият през десетилетията като празничен 1 май ще събере жителите на селото, родственици и приятели. За всички тях сме подготвили тази богата програма, сподели кметът на Смолница Евгени Гочев.

В 11.00 ч. ще започнат тържествените прояви и за празника на село Житница. На читалищната сцена ще излязат самодейци от община Добричка, които ще представят „Женско царство“ по Ст. Л. Костов. В празничната програма ще се включат Женската певческа група при читалище „Стефан Караджа“ в Лясково и Мъжката певческа група при читалище „Нов живот“ в село Черна. Домакините ще отправят поздрав с изпълненията на Представителен танцов ансамбъл за изворен фолклор „Житен клас“   при НЧ “Гео Милев“.

Приветствие към жителите на Смолница и Житница ще отправи кметът на Община Добричка Соня Георгиева, която ще присъства на празничните прояви.

предишна
  • Стожер
    12° C
    облачно
  • Победа
    12° C
    облачно
  • Карапелит
    12° C
    облачно
  • Овчарово
    12° C
    облачно
  • Ведрина
    12° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре