Община Добричка обявява конкурс за най-красива и оригинална мартеница

06.02.2024

            Конкурс за най-красива и оригинална мартеница обявява Община Добричка. Поканата за участие в конкурса е отправена към всички ученици от общината от  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Изработените от участниците в конкурса мартеници ще бъдат предоставени  на социалния патронаж в селата на Община Добричка, както и в Дом за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец и Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция в същото населено място.

       Участващите в конкурса за най красива и оригинална мартеница ученици  ще бъдат разделени в три възрастови групи – първи-четвърти клас, пети-седми клас и осми-дванадесети клас.

Подборът и класирането на мартениците ще се извършва от комисия, определена със заповед на кмета на Община Добричка. Комисията ще оценява оригиналност на изпълнението, техника, автентичност, съобразено с българските традиции и използването на естествени и рециклирани материали.

Участието е индивидуално, а класираните на първите три места във всяка възрастова група ще получат предметна награда.

Крайният срок за изпращане на творбите е 23.02.2024 г.

Регламент за участие е публикуван на сайта на Община Добричка, раздел Местна комисия за борба срещу обществени прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Община Добричка, раздел МКБППМН.

предишна
  • Стожер
    17° C
    облачно
  • Победа
    17° C
    облачно
  • Карапелит
    17° C
    облачно
  • Овчарово
    17° C
    облачно
  • Ведрина
    17° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре