Соня Георгиева към самодейците и читалищните дейци: Художествената самодейност е жива благодарение на Вашето лично участие

01.03.2024

 

  УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

  УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА,

 

         С чувство на безкрайно уважение и искрена благодарност днес, в Деня на художествената самодейност , отправям поздрав  към всички Вас, хората, които, водени от любов към изкуството,   полагате ежедневни усилия, за да запазите за поколенията българската култура, идентичност, фолклор и традиции.

Присъствието на художествената самодейност в нашия живот е толкова осезателно, че никой не може да го отрече или пренебрегне. Няма обществена проява, особено в селата, която да не е стоплена от вдъхновената изява на народните таланти и дарования. А равнището на което се намират любителските колективи е неоспоримо, като за това говорят многобройните награди от прегледи, фестивали и събори.

Художествената самодейност е преди всичко читалищно дело. Тя е жива и се  развива благодарение на Вашето лично участие, на потребността Ви да правите делника по-красив, по-пъстър, по-смислен.

Поздравявам Ви с празника и Ви пожелавам да не угасват енергията и ентусиазма, с които успявате да направите жителите на общината съпричастни с добруджанските културни и творчески традиции!

Поклон  пред Вашия талант и  всеотдайност!

 

Соня Георгиева

Кмет на Община Добричка

1.03.2024 г.

предишна
  • Стожер
    13° C
    облачно
  • Победа
    13° C
    облачно
  • Карапелит
    12° C
    слаб дъжд
  • Овчарово
    13° C
    облачно
  • Ведрина
    13° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре