Община Добричка презентира успешни европроекти по време на конференция, организирана от БТА

12.04.2024

 

Община Добричка се включи в работата на местната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от БТА по проект, който агенцията осъществява с подкрепата на Европейската комисия.

Община Добричка бе представена от зам.-кмета „Хуманитарни дейности, европейски проекти, програми и икономическа политика“ Румяна Иванова, която презентира два от най-значимите приключили европроекта, реализирани до сега – „Заедно по красивия път на устойчивото развитие чрез трансгранична култура“, осъществен съвместно с румънския град Хършова и „Равен шанс за всички деца в Община Добричка“, насочен към Общностния център в с.Стефаново.

Госпожа Иванова акцентира върху предстоящите проектни дейности. Вече е подадена проектната документация в партньорство с община Ген.Тошево, румънската община Хършова и Болград, Украйна за трансгранично сътрудничество в сферата на културата и туризма; предстои въвеждането на мерки за енергийна ефективност в училището в с.Батово; модернизация на образователната среда в Средното училище в Карапелит и подмяната на уличното осветление на 10 села.

Община Добричка се нарежда категорично на второ място по привлечени европейски средства и безвъзмездна финансова помощ и на трето място след Добрич и Балчик по брой реализирани проекти за период а 2014-2020 г. Това бе видно от презентацията на Областния информационен център.

предишна
  • Стожер
    12° C
    облачно
  • Победа
    12° C
    облачно
  • Карапелит
    13° C
    облачно
  • Овчарово
    12° C
    облачно
  • Ведрина
    12° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре