Седем села в Община Добричка имат празник на 6 май

02.05.2024

Седем села в Община Добричка ще спазят традицията да отпразнуват 6 май-Гергьовден като свой специален  празник. Това са Плачидол, Стефаново, Одринци, Росеново, Пчелино, Дебрене и Миладиновци. В четири от тях са предвидени празнични мероприятия.

В с.Плачидол концерт ще изнесе Държавен фолклорен ансамбъл „Добруджа“. В него ще се включат певческите групи към  читалището, както и деца от детската градина в селото. Началото ще бъде поставено в 10 ч. на 6 май пред читалището.

Празничният концерт в с.Стефаново ще започне в 12 ч. и в програмата ще участват  самодейците от читалището, ученици и деца от детската градина.

За 12 ч. е предвидена и тържествената част в с. Росеново. Там ще заложат на изпълненията на деца от селото.

Концертът в с.Одринци е с начален час 19.30 ч.  и ще се проведе пред кметството, като в него ще се включат танцов състав към читалището в Одринци и самодейци от Община Добричка.

В останалите населени места не са планирани специални мероприятия, но хората там ще очакват гости- роднини и приятели. .

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще уважи поканата  на жителите на празнуващите села да сподели с тях празничното настроение. Към всички останали г-жа Георгиева отправя пожелания за здраве, разбирателство и благополучие.

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    30° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре