Обновяват кухненското оборудване за Домашен социален патронаж в Община Добричка по проект

14.05.2024

 

Проект на Община Добричка получи одобрение през тази седмица от Фонд „Социална закрила“(ФСЗ). Той е по Целева програма „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на домашен социален патронаж“ и пълното му наименование е:  „Модернизация чрез закупуване на ново кухненско оборудване на Домашен социален патронаж за община Добричка“.

Общата стойност на проекта  е  58 441 лв., като отпуснатите от ФСЗ средства са в размер на 45 000 лв., а от бюджета на общината ще бъдат заделени останалите 13 441 лв.

С реализацията на проектното предложение ще се подобри материалната база чрез доставка и монтаж на кухненско оборудване за Домашен социален патронаж в селата Паскалево, Стожер, Смолница, Житница, Карапелит, Ведрина, Победа, Дончево и Божурово, както и качеството и ефективността на извършваната грижа за възрастните хора и тези в неравностойно положение. Това ще подобри качеството на услугите, ще доведе до икономия на време и електроенергия, ще се намали себестойността и качеството на приготвената храна.

Наличието на достъпни и качествени социални услуги е важна предпоставка за преодоляване на социалната изолация на хора в неравностойно положение, както и за реформиране на институционалния подход при съществуващите социални услуги.

Потребителите ще получават навреме топла и качествена храната, а персонала ще има по-добри условия на труд и висока производителност. Ще се подобри качеството на живот на уязвими групи хора с увреждания, физически, интелектуални и хронични заболявания, самотно живеещи и възрастни хора, чрез ежедневна подкрепа в дома им.

 

Проектните дейности трябва да приключат до декември т.г.

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    31° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре