Община Добричка ще отличи педагози, ученици и културни дейци на 23 май

21.05.2024

Община Добричка ще отбележи  Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с театрална постановка. Тържествената церемония за награждаването на учители, ученици и читалищни дейци ще се проведе на 23 май, от 14 часа в Органова зала „Добрич“. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще приветства присъстващите и ще връчи плакети и грамоти  на отличените.

За дългогодишна културно-просветна дейност награди ще получат читалищни настоятелства, директори на училища и детски градини.

За високи резултати в учебно-възпитателната дейност ще бъдат наградени 21 преподаватели.

За отличен успех и активно участие в учебно-възпитателната дейност отличия ще бъдат връчени на  39 ученици от единайсет  училища на територията  на общината, както и на младежите от отбора „Млад огнеборец“ на СУ „Никола Вапцаров“ с.Карапелит, завоювал второ място на областното състезание на противопожарните отряди..

Всички присъстващи ще имат възможност да наблюдават комедийния спектакъл „Криворазбраната цивилизация“ на ДТ „Й.Йовков“  под  режисурата на Костадин Бандутов. Написаната от Добри Войников преди 154 години творба е все още актуална и предизвиква много смях и смесени емоции.

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    30° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре