Кметът Соня Георгиева: На 24 май празнуваме духовното оцеляване на българския народ

23.05.2024

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ КУЛТУРНИ И ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА,


 24 май обединява сърцата  на всички българи и ги връща в родния дом и на прага на любимото училище. Пренася ги в незабравими спомени с аромат на божури и звън на фанфари, сълзи и  радост в очите на абитуриентите, които на този ден поемат по нов път.

Това е празник, който надхвърля границите на езика и достига до висините  на човешкия стремеж към знание, напомняйки ни за силата на словото и неговото значение за формирането на нашата идентичност.  На този ден ние се прекланяме пред просветителския подвиг на  братята Кирил и Методий и  техните ученици и празнуваме  духовното оцеляване на  българския народ.

Уважаеми учители,

Всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за усилията и обичта, с които раздавате себе си, за да отгледате  любовта към знанието и добротата в детските сърца. Пожелавам Ви здраве, сили и търпение, за да следвате неуморно великата мисия, завещана от предците ни – да пазите и предавате родния език !

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Съхранявайте енергията и отдадеността, с която творите! Пазете духовното ни богатство, предавайки го на всяко следващо поколение! Бъдете посланици на българщината!

Скъпи ученици,

Нека светлината на словото Ви води по пътя на откритията, нека жаждата Ви за знания никога не стихва, нека винаги цените силата на думите и тяхното въздействие върху света около Вас!

Честит празник!



предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    30° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре